Rödgranen är en gran som vi kallar den “vanliga svenska granen” och är ett av de vanligaste träden i Norden.
Runt 80% av de 3 miljoner granar som säljs i Sverige som julgran tillhör arten Rödgran. Med ganska korta barr och utseendet kan variera, så som tätväxande eller mer sparsamt med grenar. Vi väljer den framförallt för doften.
Det är viktigt att du vårdar den rätt för maximal livslängd.
Kungsgran är en odlad prydnadsgran som barrar mindre och är fylligare än den “vanliga” rödgranen.
Dess barr är 2-4 cm långa, knopparna är utan kåda. Kottarna har en vass spets upp till 18 centimeter långa. Den kommer från Kaukasus.
Kungsgranen har fått sitt namn av att Skogshögskolans, sedermera Sveriges lantbruksuniversitets, jägmästarstudenter genom Skogshögskolas studentkårs försorg årligen skänker ett antal kungsgranar till Kungliga slottet i Stockholm.
Vad ska man tänka på när man ska köpa julgran, och hur mycket bör man vattnaden? Här är tipsen som håller granen fin hela julen! – Granen står så grön och barrig i stugan. Ibland är det svårt att få julgranen att må bra inomhus. Men det finns knep kring allt från att köpa gran till vattning – Här är lite tips för att få granen att vara fin länge.
Tips när du ska köpa julgran
Man har hört om julgranar som huggs flera månader före julafton och sedan fraktas långa sträckor, då förstår man att granen barrar på julafton. Vi börjar hugga våra granar veckan före första advent. Om du har minusgrader hela tiden så är det ingen fara för granen men under milda vintrar vill granen dricka vatten.
Som kund kan du kontrollera om granen är uttorkad så här: lyft på granen, är den lätt så har granen varit huggen tidigt, då har den torkat och blivit lätt och allt vatten har försvunnit.
Grenarna ska inte heller vara hängande utan stå uppåt.
Mail: info@julgransservice.se
Telefon: 08-664 23 00
Adress: Lindarängsvägen, 115 42 Gärdets Sportfält
Bankgirot: 5498-3796
Plusgirot: 643 90 19-8
Handelsbanken: 6124 295 363 142
Swish: 123 299 4010